top of page

Min samlede dramatiske produktion omfatter mere en 45 teatermanuskripter. Jeg har skrevet store egnsspil, musical, teater for børn og voksne. Jeg har også haft den glæde at dramatisere bøger af f.eks. Bjarne Reuter, Martha Christensen og Selma Lagerlöf. Jeg har lavet et lille udpluk af mine skuespil, som du finder her på siden.  

Unknown-3.jpeg
Årets julestjerne (1987)

En politisk satirisk folkekomedie fra 1987 der tog fat i danskernes holdning til flygtninge. Forestillingen blev spillet på Københavneren. En del af konceptet var at til hver forestilling optrådte en inviteret gæst, som en del af stykket. Ved premieren var det nu afdøde statsminister Anker Jørgensen.

Unknown-4.jpeg
Bethelems Barn (1990)

Selma Lagerlöfs kristuslegende "Bethlehems Barn" er forlægget til dette skuespil for børn. Stykket handler om underet og hvordan en barsk soldat i Kong Herodes rædselregime åbner sit sind. Et evigt aktuelt stykke der kombinerer skuespil med objektteater

images.jpeg
Den som tror (1993)

Et intens kammerspil mellem 4 personer. En kvartet om man vil. Skuespillet tager udgangspunkt i min egen slægts historie. Fortællingen knytter sig til Brande hvor min oldefar blandt andet var kasserer i lys-og gas foreningen. Han blev fristet og spillede andres penge væk. Et hjemstavnsstykke om druk, fanatisk religiøsitet, spillelidenskab og et ægteskab i opløsning.

Unknown-5.jpeg
Historien om Bamsebjørnen og Den Lille Drage

Skuespillet er en  Skuespillet er  en dramatisering af Martha Christensens  børnebog med samme titel. Et psykologisk studie af et umage par, der mødes og slår sig med sammen. En ildsprudende, ensom drage og en bamse, der føler sig anderledes, fordi maven er fuld af kapok. Poetisk, rørende og fuld af humor, som taler både til voksne og børn.

SigurdDragedraeber1_edited.jpg
Sigurd Dragedræber (1999)

Den nordiske mytologi er udganspunktet for dette skuespil. En barsk historie om dragen Sigurd, der vokser op hos smeden Regin. Det eneste lyspunkt for den underkuede Sigurd er fuglene i skoven. Af dem lærer han at Regin ikke er hans far. Det kommer til et voldsomt opgør mellem de to. En dragekamp sætter relationen på spidsen. I selvforsvar må Sigurd slå sin plejefar ihjel. 

537a8fdb-e88b-4692-b6c0-75e4987e1a18_0_9
Lys over Svendborg (2003)

"Lys over Svendborg" er en kalejdoskopisk fantasi over byens historie og dens historiske personer fra skytshelgenenen Sankt Nicolai til digteren Johannes Jørgensen, som der godt måtte være dvælet mere ved. Fra Peder Most til den lille knægt A.P. Møller. Et jubilæumsspil for en købstand, der lider af den store "forandrings frygt".  

Unknown-6.jpeg
Kaptajn Bimse og Goggeletten (2003)

’Kaptajn Bimse og Goggeletten’ er baseret på Bjarne Reuters historie fra 1992 om pigen Anna, der dagen før sin fødselsdag mister dukken Sorte Sofie.Så møder hun Kaptajn Bimse og Goggeletten, der har en gul flyver, og sammen tager de ud for at finde Sofie. Et stykker fuld af humor og absurde situationer. Taler lige ind i barnlige sjæles hjerter.

De_gamle_myter_om_de_nordiske_guder_fort
Balladen om Balder (2013)

En eventyrmusical med musik af Sigurd Barret. Musicalen om Høder og Balder bygger på Peter Madsens og Henning Kures Valhalla-tegneserie af samme navn. Musicalen er et stærkt drama mellem to brødre. Og den handler også om den indre rejse og om at stå på egne ben og træffe de svære beslutninger, som følger med det at blive voksen. 

bottom of page