top of page

For mig som dramatiker er det helt særlige ved opera, at man kan arbejde med flere tekster på samme tid. Helt fra den mindste form - duetten, hvor to synger samtidig op til et helt kor. Det er en fantastisk udtryks-mulighed. Nedenfor finder du de operaværker, som jeg har skrevet teksten til. 

Unknown-1.jpeg
Sigurd Dragedræber - opera for børn

Operaen blev bestilt af Det Kongelige Teater og bygger på et af mine mest spillede skuespil med samme titel. Andy Pape har skrevet musikken. Forestillingen handler om Sigurds kamp for at finde sig selv. En drabelig kamp - mod løgn, fortielse og bedrag. 

Operaen har været opført adskillige gange både på det Kongelige Teater men også på flere tyske operascener.

kaerlighedens-dampe.jpg
Kærlighedens Dampe

Operaen foregår på Christiansø. Handelingen løber af to parallelle spor. Et historisk - med borgerretsforkæmperen Dampe som omdrejningspunkt. Og et nutiddigt spor med en saftig affære mellem en skolelære og den gifte fiskerkone Berthe. Sladder, utroskab og angsten for livet er grundtemaerne i operaen, der blev uropført af Aarhus Sommeropera. Komponist Andy Pape.

2743_524.jpg
Ekko og Narcissus

Den Jyske Opera bestilte dette værk, som er en opera for børn. Handlingen bygger på den græske myte om den smuk, hovmodig ung mand, Narcissus, der forelskede sig i sit eget spejlbillede. Flere nymfer forelskede sig ulykkeligt i ham, bl.a.Ekko der hentæredes af sorg, så kun hendes stemme blev tilbage. Peter Bruun har skrevet musikken.

Low-17_edited.jpg
Darwin

En kammeropera med kor. Emma og Charles Darwin er omdrejningspunktet for værket, som jeg skabte I et tæt samarbejde med komponisten. En ægteskabsdrama med store følelser - det religiøse sat over for naturvidenskaben - spændinger overvundet af kærlighed og respekt. Aarhus Sommeropera tog hånd om produktionen. 

bottom of page